» » Zoek jij de voordeligst zorgverzekering 2018

Zoek jij de voordeligst zorgverzekering 2018

Geplaatst in: Geldzaken | 0

Voordeligst zal Voordeligst niet zijn als we niet met bespaartips zouden komen over de zorgverzekeringen van 2019!. Daarom hebben we alvast 7 bespaartips voor de zorgverzekering 2018 klaar gezet zodat je niet teveel zal betalen in 2018!. In 2018 zal de premie van de zorgverzekering met 16 euro per maand omhoog gaan. Toch zijn er een aantal manieren waarop je kan besparen op je zorgkosten.

Betaal je zorgpremie per jaar

Het grootste deel in Nederland betalen de zorgpremie per maand. Maar als je ervoor kiest om de premie in één keer te betalen dan krijg je bij de meeste zorgverzekeraars een korting van 3 procent. De zorgverzekeraar zal het totalenbedrag in januari afschrijven van je rekening.

Verlaag je maandpremie.

Maak je weinig gebruik van je zorgkosten of zelfs helemaal niks? Dan kan je het beste besparen door je eigen risico te verhogen. Bij de van zorgverzekeringen 2018 is de eigen risico vanaf 385 euro, door je eigen risico te verhogen zal je maandpremie lager worden. Je kan zelf kiezen hoe hoog jij je eigen risico wilt hebben tot maximaal 885 euro. Denk er wel goed over na of het bij jou past. Mocht je toch onverwachts gebruik moeten maken van je zorgverzekering dan, ben je verplicht om het bedrag tot 885 zelf te betalen.

Heb jij recht op zorgtoeslag?

Zorgtoeslag is afhankelijk van het inkomen van wat jij verdient per jaar, als je maximaal 19.000 euro per jaar verdient zal je maandelijks een groot deel terug kunnen krijgen van de belastingdienst. Als je meer dan 19.000 euro per jaar verdient zal je steeds een kleinere maandbedrag ontvangen van de belastingdienst. Verdien je boven de 27.000 euro per jaar dan vervalt de zorgtoeslagregeling. Voor meer informatie over zorgtoeslag ga je naar www.belastingdienst.nl eventueel kan je daar gelijk de zorgtoeslag aanvragen.

Heb je de aanvullende verzekering wel nodig?

Bekijk goed of het wel nodig is om een aanvullende verzekering erbij te nemen. Zet de zorgkosten voor jezelf allemaal op een rijtje, en bereken de kosten van de aanvullende verzekering. In de meeste gevallen is het voordeliger om de zorgkosten zelf te betalen.

Behandeling bij de huisarts.

Als je huisarts je doorverwijst naar het ziekenhuis voor een kleine ingreep, is het beste om te vragen of het niet bij huisarts zelf kan. Het is voordeliger om kleine ingrepen bij de huisarts te laten behandelen. In de meeste gevallen zal de behandeling bij de huisarts niet van het eigen risico af gaan. De behandelingen in het ziekenhuis gaan wel van het eigen risico af maar de tarieven van het ziekenhuis zijn aanzienlijke hoger dan bij de huisarts. Onder kleine ingrepen vallen bijvoorbeeld; het plaatsen van een spiraal, het verwijderen van een moedervlek.

Collectief is voordeliger.

Als u een zorgverzekering af sluit voor in 2018 via uw werkgever dan kunt tot wel 10% besparen op u zorgpremie. Vraag bij u werkgever na of het mogelijk is om een collectieve zorgverzekering af te sluiten. De maandpremies verschillen per zorgverzekering, vergelijk daarom altijd eerst de zorgverzekering 2018 die het best bij u persoonlijke situatie past.

vergelijk zorgverzekering 2018.

Bent u van plan om de besparen op u zorgverzekering 2018?. Gebruik dan de zorgverzekering vergelijktool. Vanaf eind november zijn de nieuwe prijzen bekend van de zorgverzekeraars. Bekijk goed voor uzelf wat u denkt te gebruiken in 2018, wilt u aanvullend verzekerd zijn, tandarts verzekering of denk u gebruik te maken van fysiotherapie dan is het verstandig om deze pakketten toe te voegen bij u verzekering. Als u bijvoorbeeld een basis zorgverzekering neemt dan zal dat vaak niet opwegen tegen de hoge kosten van een tandarts bezoek, als u van plan bent om 2 keer per jaar naar de tandarts te gaan, dan is het voordeliger als u de optie van de tandarts verzekering erbij neemt.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe zorgpremie van 2019 en zorgnieuws? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle zorgnieuws 2019.