» » Waarom investeren in Bitcoin ook voor ondernemers aan te raden is

Waarom investeren in Bitcoin ook voor ondernemers aan te raden is

Geplaatst in: Geldzaken | 0

Investeren voor Ondernemers

Als (startende) ondernemer zijn er veel zaken waar je op moet letten. Naast het toepassen van de juist SEO tips, zoals beginnen met linkbuilden, wil je zorgen voor een stabiele omzet. Toch investeren steeds meer ondernemers in cryptocurrency, iets wat niet bepaald bekend staat om het stabiele karakter. Maar … er is de afgelopen maanden tot jaren zodanig veel gebeurd op het gebied van Bitcoin trading en andere cryptomunten dat veel mensen de volatiliteit van cryptocurrency lijken te vergeten. In dit artikel lees je meer over waarom investeren in Bitcoin óók voor jou interessant kan zijn en waar je dat precies kunt doen.

Bitcoin is al een tijdje populairder aan het worden

Kijken we naar de geschiedenis van de Bitcoin dan zien we dat de virtuele munt pas sinds 2017 een hype is geworden. Er is geen duidelijk kantelmoment in die geschiedenis tot en met nu te vinden, maar feit is dat steeds meer bedrijven de Bitcoin als betaalmiddel begonnen te accepteren. Door de jaren heen hebben we de waarde van de munt zien stijgen en dalen tot er een recordhoogte werd bereikt aan het begin van 2021. Één Bitcoin was toentertijd maar liefst meer dan 60.000 dollar waard. Sinds de komst van de pandemie was de interesse voor crypto wereldwijd sowieso al gewekt. Bij crypto geldt het zo dat des te meer interesse en vraag ernaar is, des te meer een cryptomunt waard gaat zijn.

Het is dus niet heel vreemd dat er aan het begin van 2021 een record is gehaald op de Bitcoin koers. Nog steeds gaat het goed met de waarde van de Bitcoin – dat geldt ook voor de andere cryptomunten. Naast Bitcoin bestaan namelijk talloze andere altcoins waar je in kunt investeren. Daar geldt dezelfde werkwijze: hoe meer mensen investeren, des te hoger de waarde komt te liggen. Deze volatiliteit is iets waar je rekening mee moet houden, maar ook iets wat zo’n investering juist interessant maakt. Daarom is het aan te raden om nooit te investeren met geld dat je niet kunt missen, maar met geld dat je over hebt.

Toekomst ziet er rooskleurig uit voor crypto

Misschien vraag je je af waarom je als ondernemer juist nu zou moeten investeren in crypto zoals de Bitcoin. Heel simpel: naast het feit dat crypto je een prettig extra zakcentje op kan leveren, is het vooral interessant om deze nieuwe manier van betalen tijdig te implementeren in een modern bedrijf dat wil blijven groeien. Tel daarbij op dat de toekomst voor cryptocurrency er volgens experts rooskleurig uit lijkt te zien en je hebt een goede investering te pakken. Het enige ‘nadeel’ van crypto is dat we tot nu toe nooit 100% zeker weten wat de koers gaat doen. De ene dag kan een munt immers veel waard zijn, terwijl de waarde de andere dag flink keldert.

Waarom de toekomst er voor crypto dan zo positief uitziet? Simpel: er zijn dus steeds meer mensen die investeren in cryptomunten. Wanneer zij allemaal Bitcoin of andere cryptomunten gaan kopen, wordt de koers vanzelf stabieler. Op het moment heeft de aankoop of verkoop van een bepaald aantal munten veel effect op de koers. Kijk alleen al naar de invloed van Elon Musk eerder dit jaar op de daling van de waarde van onder andere de Bitcoin. Zijn de munten eerlijker verdeeld over een groter aantal mensen dan is zo’n (ver)koop minder invloedrijk op de totale waarde van de munt. Daarom zou het juist extra prettig zijn wanneer meer mensen kunnen investeren in crypto.

Investeren in Bitcoin is binnen enkele minuten gedaan

Heb je dus extra (zakelijk) geld over dat je eventueel kunt investeren in cryptocurrency? Dan is het zeker aantrekkelijk om zo’n investering te maken. Het grote voordeel van Bitcoin is dat je al binnen enkele minuten een deel van één Bitcoin hebt gekocht. Dat doe je bijvoorbeeld via een bekende trader of broker. In Nederland is Bitvavo een betrouwbare broker waar je direct aan de slag kunt gaan met cryptocurrency. Over de eerste geïnvesteerde € 1000 betaal je geen transactiekosten én je kunt live bijhouden wat jouw investering op de markt doet met behulp van een eenvoudige app. Het fijne van Bitvavo is dat je helemaal geen kennis of verstand hoeft te hebben van cryptocurrency.

Natuurlijk is het wel een fijn idee om een beetje te weten waar je je geld in stopt. Daarom is het goed om te weten dat Bitcoin en andere cryptomunten steeds meer worden geaccepteerd, waar je ook bent ter wereld. Er is een aantal landen waar handelen in Bitcoin (zo goed als mogelijk) verboden is. Dat is onder andere het geval in China, Turkije en Vietnam. Lees je altijd goed in voordat je gaat investeren in crypto en vergeet niet: des te meer mensen investeren in dit nieuwe digitale geld des te stabieler de cryptokoersen worden.