» » Wanneer je voor deze planten in de tuin kiest, kun je er ieder seizoen van genieten

Wanneer je voor deze planten in de tuin kiest, kun je er ieder seizoen van genieten

Geplaatst in: Huis & Tuin | 0

Heb je een heerlijke tuin en geniet je hier vooral in de lente en de zomer van? Dan zijn er dingen die je kunt doen om de herfst en winter even leuk te maken als de rest van de seizoenen. Je zou er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om groenblijvers in je tuin te plaatsen. Verder is het een leuk idee om planten in de tuin te zetten die allemaal op andere momenten bloeien. Op die manier is er altijd wel een plan die er op z’n mooist bij staat in ieder seizoen. Dit zorgt ervoor dat je ieder seizoen blij bent met je tuin en je er op een andere manier van kunt genieten. Op deze pagina lees je meer over de voordelen ervan, wat de voordeligste groenblijvers zijn en welke planten ieder seizoen in je tuin overleven.

Privacy in je tuin

Deze groenblijvers mogen niet in je tuin ontbreken

Wist je dat veel planten winterhard en/of wintergroen zijn? Dit houdt in dat zij geen blaadjes verliezen in de herfst in de winter en ze ook niet van kleur veranderen. Het is leuk om dit soort groenblijvers af te wisselen met planten die wel herfstkleuren krijgen. Interessante groenblijvers of kleurvasthouders zijn de liguster en de glansmispel. Deze planten kun je mooi als haag gebruiken. Het mooie aan dit soort planten is dat ze helemaal niet duur zijn. Je kunt ze tegen een vriendelijk prijsje kopen. Het onderhoud ervan is erg simpel, dus tegen een kleine investering kun je jaren van dit soort planten blijven genieten.


Welke planten zijn geschikt voor ieder seizoen?

Er bestaan planten die alle vier de seizoenen iets leuks aan je te bieden hebben. Deze planten zijn vaak onderhoudsarm en overleven zowel de warmte in de zomer als de kou in de winter. Wist je dat een skimmia bijvoorbeeld klaarmaakt voor de bloei vanaf september en dat de bloemknoppen de hele winter te zien zijn? In april en mei gaan de knoppen open en komen er witroze bloemen tevoorschijn. De ooievaarsbek bloeit van juni tot en met oktober. Waarna een sneeuwbal de bloei laat lopen tussen december en april. Door goed naar de bloeitijden te kijken, kun je afwisselen met hoekjes in je tuin, die op verschillende momenten in bloei staan.


Wat zijn de voordelen van planten die het hele jaar door mooi blijven?

Allereerst hoef jij je in de winter niet druk te maken om een dode en lege tuin. De planten die het ieder seizoen goed doen, helpen je om zelfs in de koudste periode van het jaar nog wat leven en kleur te zien. Hoe fijn is het om met de kerst naar buiten te kijken en een mooie groene haag of plant te zien staan? Als het eerder donker wordt buiten, kun je leuke lichtslingers in de planten hangen, waardoor je tuin er in de avonden ook gezellig uit blijft zien.

Wanneer het droog is, kun je zelfs bij de vuurkorf komen zitten met dekens en kussentjes. Samen marshmallows maken bij het vuur in de winter heeft écht iets gezelligs. Zodra je tuin er leuk uit blijft zien in het koude seizoen, kun je er beter van genieten en neem je sneller de moeite om de tuin in te blijven gaan. In de zomer kunnen de planten vaak best goed tegen droogte. All-season planten zijn ideaal, zeker ook als je niet te veel tijd kwijt wil zijn aan het onderhoud ervan. De planten kunnen eigenlijk zo goed als voor zichzelf zorgen met een beetje aandacht van jou.