» » Sportles voorbereiden op de middelbare… Tips!

Sportles voorbereiden op de middelbare… Tips!

Geplaatst in: Gezondheid | 0

Misschien ben je dan nog wel niet eens een leraar, of heb je niet eens de ambitie om dat te worden; voor sommige vakken op de middelbare school dien je toch echt een les voor te bereiden en deze te geven aan je klasgenoten. En wij spreken uit ervaring als we zeggen dat dat soms toch een stukje moeilijker kan zijn dan wat je van tevoren had verwacht. Je dient uiteraard goede oefeningen te bedenken en na te denken over de soort sport die je wil aanleren, alles voor een goed cijfer! Daarnaast moet je natuurlijk rekening houden met de wensen van je klasgenoten; zij zitten heus niet te wachten op een piepjestest. Ben je bezig met de voorbereidingen voor een sportlessen? Lees snel mee met een paar belangrijke tips! 

Sportles bij Voetbal

Fffffiiieeeeeeeuwtttt

Tja, misschien kon je het er niet helemaal aan aflezen, maar als we je vertellen dat je ervoor moet zorgen dat je een fluitje op zak moet hebben tijdens het lesgeven zal je nu misschien ‘’a-ha’’ denken… Had je daar zelf al aan gedacht? Met een fluitje houd je de les-te-geven-groep in het gareel; je zorgt ervoor dat jouw medeleerlingen stil worden wanneer dat nodig is, en kan fluiten als er bijvoorbeeld een bal buiten het veld gaat! 

Be prepared

Zorg ervoor dat er genoeg materiaal aanwezig is om jouw les ook daadwerkelijk uit te kunnen voeren. Zorg dat je op tijd al jouw oefeningen hebt uitgedacht en ga het liefst een aantal dagen voor dat de les plaatsvindt langs jouw gymlokaal om dubbel te checken of alle materialen wel aanwezig zijn! Ga jij bijvoorbeeld voor een potje voetballen? Zorg dan dat er voldoende trainingsmateriaal voor voetbal op zijn plek staat! Heb je toch liever volleybaloefeningen? Kijk dan of er voldoende netten op school aanwezig zijn! Zou zonde zijn als de helft van de groep niet mee kan doen doordat er niet voldoende spullen aanwezig zijn.

Heb plezier! 

Maak het voor jezelf ook leuk. Jouw cijfer zal grotendeels bestaan uti hoe jij jouw groepje motiveert; wanneer jij plezier hebt, zullen zij dat waarschijnlijk zelf ook meer hebben. Daarnaast zal jouw leraar ook heus kijken of de leerlingen het naar hun zin hebben, dus maak er een feest van! Bedenk activiteiten die de leerlingen normaal nooit doen; iets anders dan het gewone! Zo kan een ieder ook lekker uit z’n comfortzone stappen en een keer out-of-the-box sporten!