» » Zo ben je voordelig uit met jouw mobiele telefoon

Zo ben je voordelig uit met jouw mobiele telefoon

Geplaatst in: Telefonie | 0

Herinneren we de tijd nog van de mobiele klaptelefoons? Of nog beter misschien, de tijd voordat mobiele telefoons op de markt waren. Het klinkt heel nostalgisch, want het is al een hele poos geleden. Helaas kunnen we niet meer naar die tijd terugkeren, want we hebben een mobiel nou eenmaal nodig. Ze worden helaas duurder en duurder, net zoals alles natuurlijk. Gelukkig zijn er ook voordelige opties als het op een telefoon aankomt. In dit artikel geven we daar de handvatten voor.

Voordelig Bellen.com

Geen abonnement afsluiten

Elke provider zal het proberen om jouw een abonnement aan te smeren. Daar zul je voordeliger mee uit zijn. Al is dat natuurlijk niet altijd zo. Als je een telefoon alleen gebruikt om soms mee te bellen, dan ben je altijd duurder uit met een abonnement. Laat je daardoor dus ook niet van de wijs brengen. Het is dan ook belangrijk dat je zelf inzicht hebt in jouw eigen verbruik. Of het nu gaat om bellen of internet. Je moet wel weten wat je nodig hebt. 

Uiteraard kan het ook zo zijn dat je wel een abonnement nodig hebt. Als dat qua kosten voordeliger uitkomt, dan moet je daar zeker voor kiezen. Alleen zorg wel dat je op blijft letten. Ze zullen je altijd meerdere opties aan willen praten, dan dat je daadwerkelijk nodig hebt. Daar kun je natuurlijk beter niet in trappen. Voordat je het weet heb je een abonnement afgesloten en een nieuw toestel gekocht, terwijl je misschien alleen sim only in gedachte had. Daarom is het zo belangrijk om zelf te weten wat jij nodig hebt op een telefoon, dan kun je ook niet gek gemaakt worden in een telefoonwinkel. 

Voordelig door vergelijken

Als je geld wil besparen, dan moet je gewoon gaan vergelijken. Dat begint al bij het vergelijken van een telefoon. Mocht je op zoek zijn naar een nieuwe natuurlijk. Je gaat dan eerst kijken welke opties jij belangrijk vindt. Daarna is het een kwestie van vergelijken. Zo kom je erachter welke telefoon het beste bij jou past. 

Datzelfde geldt bij het afsluiten van een abonnement. Wellicht heb je nu alleen sim only en ben je daar ook heel tevreden mee. Dan is er natuurlijk geen reden om over te stappen. Toch is het verstandig om altijd een sim only te vergelijken op websites zoals Bellen.com, bijvoorbeeld. Er kan nu namelijk weer een andere provider zijn die veel voordeliger is voor jou. Vergelijken is dan ook altijd de eerste stap die je moet nemen. Voornamelijk als je wil besparen, kun je een vergelijking niet meer overslaan. 

Vervolgens ga je verschillende aanbieders met elkaar vergelijken. Sim only was voorheen interessant, maar misschien wil je nu een iets uitgebreider abonnement. Dat is altijd mogelijk, maar dan moet je wel de prijzen weten die ze aanbieden. Let daarbij vooral op de voordelen. Je kunt het beste kijken naar de voordeligste prijs. De duurdere abonnementen hebben vaak te maken met de internetsnelheid of de producten die je er gratis bij krijgt. Denk bijvoorbeeld aan een abonnement met een iPad. Voor die iPad moet hoe dan ook betaald worden, dus gratis is het niet. 

Je moet dus elke telefoon abonnement vergelijken. Alleen dan weet je wat voor jou belangrijk is en welke voordelen voor jou het beste zijn. Wellicht is het meest voordelige abonnement voor jou, niet degene met de laagste prijs. Dat heeft er mee te maken hoeveel waarde je aan sommige zaken hecht. Heb je bijvoorbeeld een eigen bedrijf, waarbij een internet verbinding noodzakelijk is? Dan heb je het er natuurlijk voor over als je daar een paar euro voor bij moet betalen. Dan blijft het abonnement voor jou wel voordelig en het meest interessant.