» » 5 tips om geld te besparen op kleding

5 tips om geld te besparen op kleding

Geplaatst in: Besparen | 0

kleding

We zijn allemaal dol op winkelen, maar het moment van afrekenen zien we vaak tegen op. Je bankrekening zal het dan ook niet altijd toestaan. Soms zijn er andere uitgaves belangrijker en houdt je dus niet veel geld over voor nieuwe kleding. Maar niet getreurd, want ook zonder een groot budget kun jij er hip uitzien. Wij hebben enkele tips voor jou op een rijtje gezet. 

1. Uitverkoop

De jaarlijkse shop hoogtepunten zijn natuurlijk tijdens de sale. Je kunt vaak kleding kopen die je normaal gesproken te duur vindt. Een heleboel leuke kortingen verschijnen er in je lievelingswinkels en hier moet je dan ook goed gebruik van maken. Ga dus vooral winkelen in de periode van de sale. Vaak zijn zomerartikelen buiten om het zomerseizoen in de uitverkoop en dit geldt ook zo voor winterartikelen. De kleding blijft toch netjes en je kunt het maar alvast in huis hebben. 

2.  Basiskleding

Het hebben van basiskleding zal uiteindelijk ook kostenbesparend zijn. Deze kleding is namelijk makkelijk te combineren. Door basis items aan te schaffen, zul je meerdere seizoenen zoet zijn. Een hemdje kan zomers gedragen worden, maar ook in de winter met een vest of colbert. Dit geldt ook voor t-shirts en broeken. Het voordeel van dit soort kledingstukken is dat ze vaak voordeliger zijn dan de items met opdruk. Zo kun je dus beter investeren in goede basis kleding, aangezien deze nooit uit de mode gaan. Een bepaalde print ben je volgend jaar misschien wel weer zat.

3. Outlet 

Jaarlijks worden er door meerdere grote winkels ook outletshops opgezet. In deze shops kun je met hoge kortingen winkelen. In grote hallen worden soms ook promo verkopen gedaan. Als je dus echt koopjes wilt jagen is dat the place to be. Naast het kopen van kleding in outletshops, zijn tweedehandswinkels ook een goede optie. Hier kun je voor goede prijzen leuke vintage kleding shoppen. 

4. Kortingscodes

Je winkelmandje zit helemaal vol en je bent klaar om af te rekenen. Maar voordat je afrekent moet je altijd even kijken of je ergens online kortingscodes kunt vinden. Vaak bieden verschillende sites codes aan, waarmee jij korting krijgt op je aankoopt. 

5. Ruim je kast op

Ruim je kast een keer op van top tot teen. Het zal je nog verbazen hoeveel kleding je eigenlijk al wel niet hebt. Vaak koop je stiekem dingen dubbel, waardoor je dus eigenlijk meer geld uitgeeft dan nodig is. Door het opruimen zul je zien wat je nu nog niet hebt en wat je dus zou kunnen kopen. Denk wel goed na, want 10 verschillende truien zijn in principe niet nodig.