» » Bijverdiensten: iets voor mij?

Bijverdiensten: iets voor mij?

Geplaatst in: Besparen, Geldzaken | 0

Het is altijd leuk om na te denken over extra inkomen, en zeker in deze tijden kan het belangrijk zijn om een extra zakcentje te verdienen. Het zal vast geen vraag zijn die je jezelf nooit gesteld hebt  namelijk : wat kan ik doen om meer geld te verdienen? Een goed antwoord is een side hustle, ofwel bijverdiensten. Dit is een artikel waarbij je tips krijgt over hoe je extra inkomen kan verdienen in de vorm van bijverdiensten. 

Tijdmanagement 

Laten we bij het begin beginnen. Veel mensen die een fulltime baan hebben, denken dat ze naast hun baan geen tijd meer hebben om iets extra’s ernaast te doen. Dus tijd is een issue voor velen. Maar bedenk je eens hoeveel tijd we hebben naast onze fulltime jobs. Hoeveel tijd gaat er verloren voor een TV te zitten en Netflix series te bingen? Natuurlijk snappen we het belang van een moment rust voor jezelf, echter hebben we nog een goede 4-6 uur tijd na onze werkdag. 

  • Sta een uur eerder op en krijg wat gedaan voordat je naar werk moet
  • Hou een week lang een dagboek bij, waarin je alles registreert met betrekking tot hoeveel tijd je ergens mee bezig bent. En schrap onnodige tijdrovende activiteiten.

Doe iets wat je leuk vind

Hoe cliché dit ook klinkt, het is de waarheid. We kennen allemaal het gezegde “wanneer je doet wat je leuk vind, hoef je geen dag meer te werken in je leven”. Denk er maar eens over na, waarom zou je niet iets doen wat je leuk vind? Want als je naast je fulltime baan nog wilt bijverdienen, dan wordt het heel lastig om iets te gaan doen waar je geen zin in hebt of tegenop kijkt. Kortom maak van je hobby je side hustle, dit is de enige manier dat je het kan doen zonder tegenzin. 

Wat is mijn passie?

Het klinkt natuurlijk allemaal leuk en aardig, iets doen wat je leuk vind. Maar hoe kom je er nou echt achter waar je passie ligt, en hoe je daarmee geld kunt verdienen? Dit is natuurlijk geen makkelijke vraag, maar denk goed na wat je nou echt leuk vind en waar je energie van krijgt. Waarvoor zou je blij je bed uitspringen in de ochtend enthousiast om mee aan de slag te gaan? Dit is erg persoonlijk en verschilt per persoon heel erg. Wees creatief, ben je een voetbalfan? Dan kun je daar zeker wat mee doen. Denk aan een fan based webshop of het een online platform waar vintage club spullen verkocht kunnen worden. Wat we proberen duidelijk te maken met deze voorbeeld is dat de mogelijkheden eindeloos zijn, en zeker met het internet van vandaag. 

Bespaar op vaste lasten 

Los van het focussen op extra inkomen, is het ook goed om te kijken of je niet kan snijden in je vaste lasten. Veel mensen hebben doorlopende abonnementen die bijna niet gebruikt worden, zoals kranten en magazines. Verder kun je ook energie vergelijken om te kijken of je een betere deal kan krijgen. Heb je een eigen bedrijf? Dan kun je kijken of je in aanmerking komt voor zakelijke energie, dit kan schelen in de maandelijkse lasten.