» » 6 tips om je huis winterproof te maken

6 tips om je huis winterproof te maken

Geplaatst in: Huis & Tuin | 0

Winterklaar

Tip 1: Combineer verschillende stofjes

Verschillende stoffen gebruiken in je interieur zorgt voor een knusse en warme sfeer in huis. Een stof die op dit moment helemaal in de mode is is velvet. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om velvet stoelen te kopen. Mocht je het iets subtieler willen kun je ook kiezen voor wat accessoires zoals poefjes of kussens. Door velvet te combineren met een stof zoals wol of jute zorg je voor een extra knusse sfeer binnenshuis.

Tip 2:  Zorg voor goede verlichting

Tijdens de winter wordt het steeds vroeger donker, zorg daarom voor goede verlichting. Plafondlampen zorgen voor veel licht in huis. In combinatie met andere lampen zoals staande lampen en sfeerverlichting kan je een fijne sfeer in huis creëren. Bij Directlampen hebben ze een breed aanbod aan verschillende lampen. 

Tip 3: Leg warm vloerkleed in de woonkamer

Een vloerkleed mag wat ons betreft niet ontbreken in een winterproof huis. Als je net thuis komt, is de vloer vaak nog behoorlijk koud. Met een vloerkleed heb je in elk geval geen koude voeten als je op de bank zit. Een vloerkleed staat mooi en is makkelijk te combineren met tip 1. 

Winterklaar

Tip 4: Zorg voor kleur in huis

Een huis zonder kleur kan erg kil aanvoelen in de winter. Je kunt makkelijk kleur in huis aanbrengen door gebruik te maken van kleurrijke accessoires of meubels. Koop bijvoorbeeld wat gekleurde sierkussentjes of een mooie tafellamp in een toffe kleur. Zorg er wel voor dat de kleuren bij elkaar passen en samen een mooi geheel vormen. 

Tip 5: Steek kaarsen aan

Als er iets zorgt voor sfeer in huis is het wel kaarslicht. Er zijn heel veel verschillende kaarsen te koop. Door deze aan te steken als het wat donkerder wordt, maak je het ontzettend gezellig in huis. Als jij dol bent op lekkere geurtjes kun je kiezen voor geurkaarsen, deze verspreiden een heerlijke geur als je ze aansteekt. Let er wel op dat je kaarsen met dezelfde geur of bijpassende geuren koopt, want anders kan het misschien een beetje gek gaan ruiken. 

Tip 6: Haal de natuur in huis

Gedurende de koude winterdagen zijn we natuurlijk meer binnen te vinden. Hierdoor zijn we ook minder in de natuur. Haal daarom de natuur in huis, om te beginnen natuurlijk met een kerstboom tijdens de feestdagen. Voorbeelden van andere accessoires die in de winter leuk zijn om te hebben zijn; gedroogde bloemen, planten, riet of een grote tak. 

Winterklaar