» » De goedkoopste en beste internet provider van Nederland

De goedkoopste en beste internet provider van Nederland

Geplaatst in: Technologie | 0

Je kijkt je ogen uit als je de vele internet providers op de markt bekijkt. En dan biedt iedere provider op zich ook nog tientallen internetabonnementen aan. Maandelijkse aanbiedingen, tijdelijke acties, kortingen op de maandprijs, gratis cadeaus, en ga zo maar even door. Ze weten je tegenwoordig op allerlei manieren te verleiden, maar houd je hoofd koel! Wij leggen je uit waar je écht op moet letten.

Even een feitje: de meeste Nederlanders betalen veel te veel geld voor hun internetabonnement. Dit verbaast je vast niets. En ook bij jou kan het waarschijnlijk goedkoper. Zo moeilijk is dit niet, trouwens. Laten we beginnen bij wat je nou daadwerkelijk zoekt in een abonnement. Bij sommige internetaanbieders worden snelheden tot wel 750 Mb/s aangeboden, maar heb je dit nodig? Alleen voor erg snel internet betaal je vaak al te veel en dit is in de meeste huishoudens onnodig. Download je veel, speel je veel (online) games en/of stream je veel films en series? Dan is sneller internet uiteraard wel van belang. Ga dus eerst van tevoren na of langzamer internet ook prima voor je werkt, want dit scheelt je veel geld. Zo vind jij geheid de goedkoopste internet provider.

In jouw zoektocht naar het internetabonnement dat het beste bij jou past, is vergelijken van belang. Zet de interessante abonnementen en hun providers dus even op een rijtje. Soms lijken abonnementen erg voordelig, maar moet je wel een eenmalige vooruitbetaling doen (voor bijvoorbeeld een installatie) waardoor het toch duurder uitpakt dan providers die op het eerste gezicht duurder lijken. Ook op het internet schuilen er wel eens addertjes onder het gras. Kijk dus niet enkel naar de maandelijkse kosten! 

In Nederland bieden meer dan tien aanbieders op landelijk niveau internet aan. Zo kun je bijvoorbeeld gaan voor ADSL, waarbij je de keuze hebt voor providers zoals Stipte, Telfort, Vodafone KPN, SX4ALL en Tele2. Wil je internetten via de kabel? Dan kun je o.a. kiezen uit Ziggo, Caiway, KPN, XS4ALL, Telfort, Tele2, Vodafone en Online.nl. En dan zijn er nog lokale aanbieders. Die bieden slechts in een deel van het land internet, zoals OnsBrabantNet. Waar, wanneer en in welke hoeveelheid wil jij kunnen internetten? Dát is de vraag die je eerst zult moeten kunnen beantwoorden.

Als laatste tip willen we je nog meegeven om nogmaals extra op te letten bij het vergelijken van internet providers en hun abonnementen. Op het eerste oog lijkt de beste internet provider wellicht het voordeligst door een laag starttarief. Het laagste maandtarief betekent niet automatisch het laagste tarief per jaar. Let op installatiekosten, extra kosten voor bijvoorbeeld een router en ook actiekosten. Wat acties betreft is jouw abonnement de eerste paar maanden veruit de goedkoopste, maar dit bedrag loopt op. Zo kun je aan het einde van het jaar alsnog te veel kwijt zijn.