» » Deze gratis sport apps moet je hebben om fit te blijven

Deze gratis sport apps moet je hebben om fit te blijven

Geplaatst in: Nieuws en Tips | 0

Gratis sport app

Naar de sportschool gaan, is niet altijd een optie geweest het laatste jaar en het ziet er niet naar uit dat daar snel verandering in gaat komen. We gebruiken onze smartphones, laptops en tablets tegenwoordig voor zowat alles, dus waarom zouden we ze niet gebruiken om onze sportdoelen te bereiken? Er zijn nu honderden gratis apps beschikbaar die informatie en ondersteuning bieden met slechts één klik van ons verwijderd. Benieuwd welke apps je zeker even moet downloaden om fit te blijven? Lees dan snel verder!

Nike Training Club

De motiverende coaches van Nike’s pro zijn al genoeg redenen om deze app nummer één te maken op onze lijst. Deze app is vooral handig voor degenen onder ons die geld proberen te besparen op een sportschool lidmaatschap of misschien gewoon niet graag op openbare plaatsen sporten. De app heeft verschillende handige features zoals het personaliseren van je workout. Zo kan je bijvoorbeeld je workout instellen op tijdsduur. Dus of je nu 15 minuten of 45 minuten wilt trainen, tussen de 160 opties vind je gegarandeerd de ideale training voor jou. Je kan ze zelfs aanpassen afhankelijk van het intensiteitsniveau. Ga voor High Intensity burn of een eenvoudige stretch sessie, geen smoesjes meer!

Daily Yoga

Deze app zorgt ervoor dat je yoga onder de knie krijgt en je gezondheid verbetert in een mum van tijd. Het biedt tal van gratis, kant-en-klare yoga & meditatie video lessen aan. Of je nu goed bent in yoga of een beginner, je krijgt hier professionele lessen op maat. Nu kun je thuis onder goede begeleiding je downward dog en mountain pose inoefenen. Weet je niet zeker of je voeten in de juiste richting draaien voor de Adelaarshouding? Roep dan de hulp in van de app’s community voor hulp.

Daily Ab Workout Daily workout app

Zoals de naam al aangeeft, ligt de focus bij deze app op het trainen van je buikspieren. De video workouts kort (5 tot 10 minuten), makkelijk te volgen en efficiënt. Het enige wat je hoeft te doen is de video afspelen en beginnen met trainen. Alle trainingsprogramma’s zijn ontwikkeld door een gediplomeerde personal trainer. En het fijnste is dat je maar een paar minuutjes per dag moet vrijmaken. 

Strava

Als cardio meer jouw ding is, probeer dan zeker Strava! Deze app is ideaal voor alles wat met fietsen of hardlopen te maken heeft. Met behulp van de GPS van je telefoon houdt de app je ritten bij en vergelijkt het je tijden met die van andere sporters, inclusief je vrienden! Deze app speelt sterk in op de interactie doordat je personen die je volgt ‘kudos’ kan geven wanneer ze hun workout hebben afgewerkt. Dit zorgt alleen maar voor meer motivatie!

SworkIt

Sworkit is een handige app met tal van oefeningen voor iedereen die fit wilt blijven. Je kiest het type workout dat je wilt proberen (yoga, stretching, pilates, enz.), stelt de tijd in en volgt gewoon de videotrainer die je laat zien wat je moet doen. De app bewaart je resultaten en herinnert je eraan om elke dag te oefenen. Maak een aangepaste interval workout op basis van welke lichaamsdelen je wilt trainen en hoeveel tijd je hebt. Je kan SworkIt ook linken met je Facebook en Twitter accounts en je vrienden uit dagen. 

 

Dankzij deze apps blijf je fit zonder naar de sportschool te gaan. Wil je alles uit bovengenoemde apps halen? Dan raden we je een tablet aan, een refurbished ipad is bijvoorbeeld een voordelige investering. Vooral als je een ouder model zoals de de iPad Air 2 refurbished neemt ben je niet veel geld kwijt. Hiermee kun je alle workouts op een groter scherm bekijken en beter volgen. Veel sportplezier!