» » Goedkoop en trendy behang

Goedkoop en trendy behang

Geplaatst in: Huis & Tuin | 0

Veel mensen kiezen ervoor om hun muren te verven in huis, maar wist je dat behang ook nog super trendy is? Het is een goedkope manier van je huis opvrolijken. Trendy behang zorgt er ook voor dat er meteen meer sfeer in huis wordt gebracht. Behang zorgt al snel voor warmte en dat kan je niet van elke kleur op de muur zeggen. In dit artikel laten we zien waarom behang zo voordelig is en waarom die zeker niet mag missen in jouw interieur. 

Goedkoop en Trendy Behang

De verschillende stijlen

Of je nou een kinder- of babykamer op wil vrolijken of meer warmte in de woonkamer wil brengen. Behang is dan een hele goede optie. Tegenwoordig zijn er zoveel stijlen beschikbaar, dat je soms niet meer weet wat er allemaal te kiezen valt. Zo heb je bijvoorbeeld steen behang, wat perfect past bij een industriële woonstijl. Je hoeft er maar een muur mee te behangen en de woonstijl leeft al in de woonkamer. Ook velours behang wordt bijvoorbeeld steeds populairder. Dat is bijvoorbeeld heel mooi tegen de wand van de bank met een velours bank in dezelfde kleur ervoor. Of wat van het nieuwste trendy behang, namelijk fotobehang? Dat is echt niet meer weg te denken uit het assortiment. 

De verschillende opties

Iedereen wil van zijn huis zijn thuis maken. Het liefst richt je het zo in dat menig mens er jaloers op is. Met het verven van een muur blaas je natuurlijk niemand omver. Of het moet zijn dat er een bepaald patroon in zit. Dat kan je dus realiseren door eerst goedkoop behang te kopen en die op de muur te plakken. Kies een patroon dat helemaal bij jullie smaak past. Daarna kun je eroverheen gaan schilderen. Zo kun je bijvoorbeeld veel meer diepte creëren in huis, omdat de muur niet helemaal egaal is. 

Een andere optie is om maar een muur in huis te behangen, zodat het niet te druk wordt. Voor welk behang je moet kiezen is ook afhankelijk van de woonstijl en het interieur van jullie woning. Hebben jullie veel met zwart gewerkt en zwarte accenten dan zul je wellicht voor een voordelig behang met luxe uitstraling willen kiezen. Werk je meer met crème kleuren, dan kies je wellicht ook een behang in die stijl en kom je al snel uit bij bloemen of planten wellicht. 

Bij een kinderkamer wordt behang al snel gezien als druk. De kamers zijn natuurlijk altijd relatief klein en behang kan dan wel eens overweldigend overkomen. Daarom wordt er ook steeds vaker gekozen voor muurschilderingen of muurstickers in combinatie met verf. Zonde eigenlijk want behang kan natuurlijk ook. Er zijn voor baby- en kinderkamers speciale behangranden beschikbaar. Deze kun je rondom op de muren plakken en die passen bijvoorbeeld bij een bepaald thema. Deze behangranden kun je dan alsnog combineren met muurstickers of muurschilderingen. Vooral als alles in hetzelfde thema is! 

Hierom kies je voor behang

Behang kan meer gezelligheid en sfeer in huis brengen. Voornamelijk als je kiest voor een warme kleur of een warm patroon. Het geeft meteen een ander gezicht dan bijvoorbeeld een geschilderde muur. Ook kun je met behang veel meer dan met verf. Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende soorten, kleuren, figuren en patronen in het behang. Er valt haast niet meer te kiezen. Zie maar eens te kiezen uit het grootste assortiment goedkoop behang. Het behang is al zo goedkoop in tegenstelling tot verf vaak, maar dan zijn er ook nog aanbiedingen behang. Dat maakt het inrichten van je woning al helemaal voordelig. Let er wel op dat je tegenwoordig best een behangexpert moet zijn. Behang heeft tegenwoordig redelijk moeilijke patronen en figuren waar je je aan moet houden. Dat is niet aan iedereen besteed. Maar, met een beetje geduld, kun jij het natuurlijk ook!