» » Huisdieren & mensen

Huisdieren & mensen

Geplaatst in: Nieuws en Tips | 0

Puppie in de tuin

Het hebben van een huisdier heeft veel gezondheidsvoordelen. Ze kunnen de mogelijkheden vergroten om te sporten, naar buiten te gaan en om te socializen. Regelmatig wandelen of spelen met huisdieren kan de bloeddruk, het cholesterolgehalte en de triglycerideniveaus verlagen. Huisdieren kunnen eenzaamheid en depressie helpen beheersen door ons gezelschap te geven. Met bijna geen enkele moeite slagen huisdieren erin om zoveel vreugde in ons leven te brengen. Ze maken ons aan het lachen, troosten ons als we ziek of van streek zijn, en staan ​​altijd voor ons klaar, wat er ook gebeurt.

Ze houden je fit

Alle hondenrassen hebben regelmatige, dagelijkse wandelingen nodig om gelukkig en gezond te blijven, en wij ook! We hebben echter soms de neiging om een ​​beetje lui te worden – als dat op jou lijkt, is een hond de perfecte remedie. Ze slepen je de voordeur uit en laten je elke dag door het park rennen. Wellicht is een hond wel de beste personal trainer die je kunt wensen!

Ze zorgen ervoor dat je nooit eenzaam bent

Als je alleen woont, of als je partner een ander ploegenpatroon heeft dan jij, kan het thuis erg eenzaam worden – tenzij je een huisdier hebt natuurlijk! Katten en honden zijn geweldige metgezellen – ze zullen altijd op je wachten om naar huis te komen en ze zullen je graag helpen als je wilt klagen over de vreselijke dag die je hebt gehad. Bovendien zijn ze meestal klaar om lekker op de bank te liggen.

Verlagen jouw stressniveau

Het moderne leven is stressvol en een hoge mate van angst kan tot tal van gezondheidsproblemen leiden. Gelukkig kunnen huisdieren ons echt helpen ontspannen – door je kat te aaien of gewoon naar vissen te kijken die in een aquarium rondzwemmen, kunnen je je zorgen wegsmelten. Eerdere studies hebben aangetoond dat eigenaren van gezelschapsdieren over het algemeen een lagere bloeddruk, cholesterol en triglycerideniveaus hebben dan mensen die geen huisdier hebben. Dat betekent dat het hebben van een harige vriend de kans op een hartaanval later in het leven kan verkleinen. Op yourdog.nl kun je bijvoorbeeld een hondenbrok vergelijken

Immuunsysteem verbeteren

Huisdieren brengen veel tijd buiten door en brengen daardoor allerlei vuil en ziektekiemen in huis. Dit hoeft echter niet per se een slechte zaak te zijn – de extra ziektekiemen kunnen jouw immuniteit tegen verkoudheid en andere milde ziekten helpen verbeteren. Eerdere studies hebben zelfs aangetoond dat baby’s die met een hond samenwonen, over het algemeen minder infecties krijgen en over het algemeen gezonder zijn dan baby’s die dat niet doen.