» » In je eentje kamperen? Dit zijn handige tips!

In je eentje kamperen? Dit zijn handige tips!

Geplaatst in: Reizen | 0

Het is voor veel mensen een droom: in je eentje een reis maken. Ga bijvoorbeeld in je eentje kamperen! Spannend, maar absoluut een groot avontuur. Je kunt zo kort of lang mogelijk gaan als jij maar wilt. Het is wel belangrijk om alles goed voor te bereiden. Dit zijn onze tips.

Kampeer Spullen Comfortabel Meenemen

Spullen comfortabel meenemen

Je moet behoorlijk wat spullen meenemen als je gaat kamperen. Daarom is het verstandig om de benodigdheden op comfortabele wijze bij je te houden. Een kwalitatieve tas helpt hier zeker bij. Er zijn verschillende tassen om aan te denken. Reis je met de auto? Dan hoef je de spullen niet vaak op de rug te dragen. Weekendtassen zijn een uitkomst, aangezien er veel in past. Maar ook een backpack of een ruime rugtas is uiteraard een goede mogelijkheid. Ga voor een tas van een geliefd merk, zoals Eastpak. Zo’n tas gaat lekker lang mee!

Lichtbepakt reizen

Als je met de auto op pad gaat, is deze tip wat minder relevant. Maar mocht je met de trein of bus gaan, raden we het je wel aan: reis zo lichtbepakt mogelijk. Als je je tas veel moet dragen, is dat immers al gauw behoorlijk zwaar. Maak daarom een kritische keuze wat betreft het aantal spullen dat je meebrengt. Veel kleding heb je niet nodig. Boeken wegen veel: kies liever voor een e-reader. Ga voor microvezel reishanddoeken, die ook nog eens snel drogen. Gebruik multifunctionele tools voor het bereiden van eten en drinken. Op die manier past alles in je tas én kun je het eenvoudig dragen.

Routes uitstippelen

Het kan best overweldigend zijn om in je eentje te reizen. Er komt veel op je af! Het kan je helpen om de route vooraf alvast (deels) uit te stippelen. Zo ben je in ieder geval de eerste periode onder de pannen. Het geeft wat rust in je hoofd, mocht je hiernaar op zoek zijn.

Altijd laten weten waar je bent

Reis je naar het buitenland, of bezoek je in eigen land een afgelegen gebied? Voor je eigen veiligheid is het slim om altijd aan iemand te laten weten waar je je op dat moment bevindt. Geef dit door zodra je van plek wisselt. Of deel met iemand non-stop je live-locatie: dit kan via apps op je telefoon. Al moet je dan natuurlijk wel internetverbinding hebben! Mocht de verbinding wegvallen, dan kun je meestal nog altijd een sms sturen.

Nieuwe vrienden maken

Hoewel het heerlijk is om tijdens de reis regelmatig tijd in je eentje door te brengen, is gezelligheid ook belangrijk! Ga daarom op zoek naar nieuwe vrienden. Gelukkig is het vrij eenvoudig om nieuwe mensen te ontmoeten tijdens de reis – gewoon op de camping bijvoorbeeld. Zeker als je in je eentje bent, ben je vrij benaderbaar voor een gesprek. Spreek een groepje aan en ga er gewoon gezellig bij zitten als je je welkom voelt. Daarmee maak je de mooiste herinneringen.