» » Zo kom je voordelig aan een nieuwe telefoon

Zo kom je voordelig aan een nieuwe telefoon

Geplaatst in: Nieuws en Tips, Technologie | 0

Elke maand heb je weer te kampen met je vaste lasten, zoals je telefoonrekening. Als je alle andere vaste lasten erbij optelt, is dat elke maand een hoog bedrag. Het zijn vaak de dingen die je hard nodig hebt die het meeste geld kosten, zoals je telefoonabonnement dus. Het begint eigenlijk al bij de aankoop van je telefoon, dat is in de meeste gevallen ook de factor die je abonnement zo duur maakt. In dit artikel geven we je de handvatten hoe je kunt besparen op de aanschaf van een telefoon, zonder daar teveel moeite in te steken.

iPhone met Earpods

Besparen is vergelijken

De allereerste tip die we je mee willen geven is om altijd te vergelijken. Maakt niet uit wat je afsluit, vergelijken is heel belangrijk. Alleen door te vergelijken kun jij de beste deal te pakken krijgen en daardoor ook het meeste besparen. Vergelijken is niet alleen verstandig als je een abonnement afsluit, het is ook verstandig om de concurrenten in de gaten te houden gedurende jouw contract. Soms kun je dezelfde deal namelijk krijgen bij een concurrent, die veel voordeliger is. Dat is natuurlijk hét moment om dan over te stappen. Dat is dus eens makkelijk besparen, want het enige wat je hoeft te doen is de aanbiedingen in de gaten te houden. Zonder te vergelijken had je die deal dus nooit kunnen bemachtigen. Wees dus nooit tevreden met het abonnement wat je al hebt en ga altijd op zoek naar iets beters. Het is namelijk zonde om te veel te betalen als je bij een ander goedkoper uit kunt zijn. Dan ben je namelijk een dief van je eigen portemonnee. 

Neem sneller genoegen

Als je wil besparen, moet je wel sneller ergens een genoegen mee nemen. De nieuwste telefoon, de nieuwste tablet of de nieuwste televisie zitten er dan niet meer in. Die kosten namelijk een vermogen in aanschaf. Als je wil besparen kun je altijd beter voor een ouder type gaan, wat trouwens niet hoeft te betekenen dat dat minder goed werkt. Een telefoon die een jaar eerder uitkwam is namelijk nog steeds populair, maar lang niet zo duur als de nieuwste. Zodra er een nieuwe telefoon uitkomt, is dat het moment om het oudere model aan te schaffen, want die dalen dan ook in de abonnementskosten. Dat is zeker iets om in de gaten te houden. Bovendien zijn computers en andere elektronische apparaten ook super duur in aanschaf. Kijk dan altijd eerst eens welke er op dit moment in de top 5 staan. Wellicht dat je daar een hele hoop geld mee kunt besparen. 

Doe goed onderzoek

We hebben net al gezegd dat je pas bespaart als je vergelijkt. Dat geldt eigenlijk met elk product. We bedoelen in dit geval niet alleen vergelijken in prijs. Bekijk ook eens de onderdelen van een product en vergelijk die eens met elkaar of wellicht is een product in de ene winkel wel duurder dan in de andere. Dat zijn allemaal zaken om eens uit te zoeken. Hoewel een product misschien wat duurder is in de andere winkel, krijg je daar wel weer een service voor terug. Grote kans dat dat het waard is om toch voor de duurdere winkel te kiezen, ook al wil je besparen. Als je een product wil kopen is vergelijken dus heel belangrijk. Zo kun je telefoons vergelijken op de kwaliteit van een camera bijvoorbeeld. Andere factoren kunnen zijn: het besturingssysteem, de opslagcapaciteit of de kleur. Vraag jezelf altijd af wat jij belangrijk vindt, voordat je op zoek gaat. Ben dan ook streng voor jezelf om niet meer die wensen aan te passen in de winkel, want dan ben je natuurlijk niet voordelig uit.