» » Zo vind je een betaalbare kantoorruimte

Zo vind je een betaalbare kantoorruimte

Geplaatst in: Zakelijk | 0

kantoorBen jij net gestart met jouw eigen onderneming? Dan ben jij vast op zoek naar een kantoorruimte. De huur van zo’n pand moet wel betaalbaar zijn, want anders is het voor een startende ondernemer niet rendabel. Maar hoe vind je nou zo’n goedkope kantoorruimte? Wij geven jou een aantal tips! 

Een huurcontract overnemen

Er staan vast en zeker heel veel panden leeg, die allemaal een nieuwe huurder zoeken, maar een goedkoop kantoor vinden is lastig. Je moet eigenlijk zoeken naar kantoorpanden, waar al eigenaren in zitten, maar die er eigenlijk vanaf willen. Zij hebben bijvoorbeeld al voor 3 jaar getekend, maar zijn vanwege uitbreiding verhuisd naar een ander pand. Als je snel met zo’n partij in contact komt en een bod kan doen, kan dat voordelig zijn voor jou. Wellicht betaal je tot wel de helft minder huur, omdat de eigenaren de huur toch moeten betalen. Voor hen is het gunstig dat ze er nog een bedrag op kunnen verdienen.

Ruimte of bureau huren

Zo’n huurcontract overnemen klinkt heel interessant, maar die contracten liggen niet voor het oprapen. Jij als startende ondernemer, hebt waarschijnlijk niet heel veel ruimte nodig, waardoor een complete kantoorruimte te groot kan zijn. Er bestaan plekken, waar je een ruimte of bureau kan huren, waar je maar een kortlopend contract voor tekent. Je werkt dan tussen freelancers en andere startende ondernemers, waardoor je ook nog eens een netwerk kunt opbouwen. Dat is dubbel voordelig!

Deel een kantoorruimte

Voor een startende ondernemer is een kantoorruimte niet alleen te groot, het is ook een flinke uitgave elke maand. Ga daarom eens op zoek in jouw kennissenkring, of iemand ook nog een kantoorruimte zoekt. Misschien kent iemand wel een zzp’er die net een kantoorruimte heeft gehuurd en nog op zoek is naar een medehuurder. Op deze manier kunnen jullie allebei kosten besparen en wellicht nog iets van elkaar leren.

Huur een anti kraakpand

Een pand wordt antikraak genoemd, omdat de huurder niet wil dat er krakers in komen te wonen of te werken. Daarom ligt de huur van een anti kraakpand vaak lager dan de gemiddelde huurprijs. Dit is een voordeel voor jou. Het nadeel dat daar tegenover staat is dat je wellicht vaker moet verhuizen. Waarschijnlijk heb je ook niet te maken met een lang opzegtermijn, wat ook voordelig is voor een startende ondernemer. Maak wel duidelijke afspraken met de huurder, zodat je er niet van de een op de andere dag uitgezet kan worden. 

Schakel jouw eigen netwerk in

Of je nou op zoek bent naar een gedeeld pand of anti kraakpand. Laat iedereen in jouw omgeving weten dat jij op zoek bent naar een kantoorruimte. Gebruik jouw netwerk en social media kanalen. Grote kans dat iemand in jouw kennissenkring iets weet.