» » Is het te laat om nog cryptomunten te kopen?

Is het te laat om nog cryptomunten te kopen?

Geplaatst in: Geldzaken | 0

Aan het begin van de jaren 2000 kwamen cryptomunten net in beeld en was een enkele bitcoin nog helemaal niks waard. Pas in 2010 was hij zo’n 0.08 dollar waard. Langzaamaan werden verschillende cryptovaluta steeds populairder. In 2017 was er een flinke piek en was één bitcoin ineens duizenden euro’s waard. Veel mensen hebben er toen voor gekozen om ook te investeren in cryptovaluta. Sindsdien is de waarde weer gedaald. Echter is het nu niet minder interessant om te kiezen om geld te investeren in cryptomunten.

Waardevol

Ja, als je in 2009 achter je computer zat om bitcoins te minen is de kans groot dat je hier veel winst uit gemaakt hebt. De waarde is van een paar cent gestegen naar duizenden euro’s. De mensen die hun bitcoins uit die tijd nog hebben, zijn nu ook echt flink rijk. Dan was je er wel echt vroeg bij.

Bitcoin

Hoe kan dat eigenlijk, dat die munten zo waardevol zijn? Als voorbeeld nemen we even de bitcoin (BTC). Hier is een maximum aantal van ingesteld, namelijk 21 miljoen. Dat betekent dat er nooit meer dan 21 miljoen bitcoins in omloop kunnen zijn. Het is dus best wel bijzonder om één hele bitcoin te hebben. Er wordt dan meestal ook niet gesproken over hele munten, maar eerder percentages of delen van een munt. Omdat het aanbod zo laag is, wordt de vraag hoger en op die manier stijgt de waarde. Het is net als een waardevol metaal als goud. Er is er niet veel van, waardoor mensen er meer voor willen gaan betalen. Het hangt er gewoon vanaf hoe veel waarde mensen eraan willen hangen.

Te laat

In 2017 was er de piek, het moment waarop een enkele bitcoin bijna twintig duizend euro waard was. Toen was het ineens héél aantrekkelijk om bitcoins (of een andere cryptovaluta) aan te schaffen. Ondertussen is de waarde van de bitcoin weer gedaald. Betekent dat dat de beste tijd om bitcoins te kopen nu geweest is, en dat je eigenlijk te laat bent met het investeren in cryptovaluta? Nee. Wie de bitcoin koers en andere koersen een beetje in de gaten houdt, ziet dat het met de dag stijgt en daalt. Nog steeds gaat het om hoge bedragen, dus wie weet wat de toekomst te voorspellen heeft. Je kan het van tevoren nooit zeggen.

Wil je graag investeren in cryptomunten, twijfel hier dan niet over omdat je denkt dat het te laat is. Maar: zorg wel dat je goed weet waar je aan begint en doe goed onderzoek voordat je je eraan waagt. Want een risico blijft een risico, ook als je alles goed uitgezocht hebt.

Bitcoin