» » Lening oversluiten: wat is het en wat zijn de mogelijkheden?

Lening oversluiten: wat is het en wat zijn de mogelijkheden?

Geplaatst in: Geldzaken | 0

De laagste rente en de beste voorwaarden. Dat willen we allemaal wel. Maar aangezien een lening een overeenkomst is die je voor langere tijd aangaat, is de kans groot dat je lening niet meer bij je huidige situatie aansluit. Zo krijg je al snel te maken met een (te) hoge rente en/of meerdere kredieten bij diverse aanbieders. Oversluiten is in dit geval dé oplossing! Wij leggen je alles wat je over lening oversluiten moet weten.

Zoals je hierboven al las: als je meerdere leningen hebt lopen, betaal je hoogstwaarschijnlijk te veel rente. Hoe kleiner de lening, hoe prijziger namelijk. Zo betaal je al snel meer voor een boel kleine leningen dan meerdere leningen die worden afgesloten voor een hoog bedrag. Als je een lening oversluit, sluit je één nieuwe lening af voor een bedrag waarmee je alle bestaande leningen kunt aflossen. Zo word je niet langer in de war gebracht door meerdere leningen, maar profiteer je van één grote lening. Met één grote lening betaal je minder rentekosten dan met diverse relatief kleine leningen. Dus zo spaar je direct al flink wat geld uit! 

Lening

Ook de gedaalde rentetarieven zijn een goede reden om een lening over te sluiten. Een lening met (te) hoge rente of zelfs meerdere kredieten levert namelijk al snel stress op. Oversluiten zorgt ervoor dat je minder rente betaalt én je hebt direct meer overzicht. In principe kun je elke lening oversluiten, dus zowel een persoonlijke lening als doorlopend krediet. Vervolgens kun je ook uitstaande schulden op een creditcard of roodstand op je rekening oversluiten naar een andere lening. Een persoonlijke lening hoeft dus niet altijd boetevrij afgelost te worden; de overige leningen gewoonlijk wel. De volgende leningen kun je dus oversluiten zonder problemen: doorlopend krediet, persoonlijke lening, roodstand op een betaalrekening, creditcards en postorderkredieten. 

Voordat je te hard van stapel loopt, is het belangrijk om de kosten goed te controleren. Hoeveel je moet betalen voor het oversluiten van een lening, hangt af van je huidige leningen en de bijbehorende voorwaarden. Er zijn namelijk kredietverstrekkers die vragen om afsluit-, oversluit- en/of aflossingskosten. Zoek daarom goed uit of een lening oversluiten ook écht een goedkopere optie voor je is. Wanneer dit wel het geval is en je gaat ermee door, zorg dan dat je voor een kortere looptijd kiest. Dit is stukken voordeliger dan een langere looptijd, want zo betaal je over een minder lange periode rente. Zorg er dus zeker voor dat je kleine leningen samenvoegt en er minder lang over doet, want de slogan ‘’Geld lenen kost geld’’ is er niet voor niets. Nieuwsgierig geworden? Neem dan zeker een kijkje bij Becam voor nog meer informatie en laat je hier verder helpen. 

Lening