» » Tips bij het huren van een tiny house

Tips bij het huren van een tiny house

Geplaatst in: Reizen | 0

Hebben jullie een paar dagen vrij van werk en zin om er tussenuit te gaan? Met een vakantie in eigen land kun je al heerlijk tot rust komen. Vooral in een tiny house, die tegenwoordig helemaal hip zijn. Als je in zo’n verblijf hebt geslapen, dan wil je vaak niet anders meer. Kom erachter hoe ideaal een tiny house is voor jullie gezin door de volgende tips te volgen!

Tiny House Huren

Tip 1: Bepaal het gezelschap

Allereerst is het goed om na te denken met wie je in een tinyhouse wil verblijven. Een tinyhouse is gemaakt voor complete gezinnen. Je zou er dus een weekendje in kunnen verblijven met je partner en kinderen. Let er wel op dat het natuurlijk best een omslag is als jullie gewend zijn om groter te wonen.

Wellicht dat je zo’n tiny house ervaring eerst alleen met je partner wil beleven. Voor jullie is het immers niet erg als je op elkaars lip moet leven, mits jullie een goede relatie hebben natuurlijk. Al kan een tiny house ervaring voor kleine kinderen juist ook heel indrukwekkend zijn. 

Heb je tieners of pubers? Dan is een tinyhouse wellicht een net iets grotere omslag. Alhoewel je ze wel alle voordelen van een tinyhouse kunt leren. Zo’n tinyhouse is vaak gelegen in of dicht bij de natuur. Dit wordt expres gedaan, zodat je je echt in de natuur begeeft. Sla de deuren open en betrek de natuur bij jullie wooncomfort.

Een tinyhouse huren is dus altijd een goed idee, met welk gezelschap je ook bent. Zorg er in ieder geval voor dat je tieners en pubers ook op de hoogte zijn van deze grote omslag. Je wil er immers wel een gezellig weekend van maken.

Tip 2: Kies de verblijfsdata

Als je weet met wie je in een tinyhouse gaat verblijven, kun je ook een datum gaan prikken. Met jouw partner alleen ben je natuurlijk wat flexibeler dan wanneer je met het hele gezin gaat. Je moet dan altijd rekening houden met de schoolvakanties. 

Ga je met een vrienden/vriendinnengroep? Dan zal het ook lastig zijn om jullie beschikbaarheid op elkaar af te stellen. Gelukkig is er vaak wel een mouw aan te passen, voornamelijk door alle collectieve vrije dagen in de lenteperiode.

De lente leent zich trouwens ook perfect voor een verblijf in een tinyhouse. Je wil natuurlijk de totale ervaring mee maken en de natuur ook echt betrekken bij jullie huisje. Als het regent of koud is, is dat niet mogelijk of in ieder geval in mindere mate.

Tip 3: Boek jouw verblijf

Als je alle praktische zaken op een rijtje hebt, dan is het tijd om jullie tinyhouse te gaan boeken. Bij Hofparken hebben ze verschillende locaties met tinyhouses. Zo is er voor ieder gezelschap een geschikte locatie te vinden. 

De tinyhouses staan op de parken in Wiltershaar, De Bergvennen, De Groningse Meren en De Wolfskuylen. Een voor een zijn het prachtige locaties. Wellicht is het leuk om juist een plek te kiezen, waar je niet zo snel heen zal gaan. Dat zijn meestal de leukste vakanties, omdat de omgeving je zo verrast. 

Vind je het zelf moeilijk om een keuze te maken? Laat de kinderen dan kiezen. Vaak helpt het ook als je opzoekt wat er in de buurt allemaal te zien en te beleven is. Op basis daarvan is de keuze vaak al snel gemaakt. 

Ben je geïnteresseerd om een tinyhouse te laten bouwen met een lening? Dan wil je misschien wel proefwonen in de verschillende huisjes. In dat geval maakt het niet uit waar je begint. Wij zijn in ieder geval fan van alle 4 de locaties! Je kunt niet wakker worden op een fijnere plek dan midden in de natuur.