» » Voordelig parkeren, dat doe je zo!

Voordelig parkeren, dat doe je zo!

Geplaatst in: Besparen | 0

parkeren

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe vaak zit jij in de auto? Vaak moet op je eindbestemming een parkeerplaats zoeken en dit is niet altijd een feestje. De tarieven bij sommige parkeergarages zijn namelijk schrikbarend hoog, zeker als je een hele dag moet parkeren.Iedereen vindt dit natuurlijk zonde van zijn geld. Maar wat moet je anders? Nou, wij weten hoe dit anders moet. Bespaar op je parkeerkosten met behulp van onze tips.

 

Mobiel parkeren

Door een mobiele parkeer app te downloaden zul je een hoop geld besparen. Dit komt doordat je precies voor de tijd moeten betalen die jij parkeert en geen minuut langer. Als jij namelijk ergens parkeert betaal je te veel, waardoor je geld verliest, of je betaalt te weinig waardoor er stress komt. De kosten van boetes zijn tegenwoordig namelijk ook geen grapje. Met een app zul je hier geen stress voor hebben, aangezien je vanaf een afstand je acties kan beheren. Contant geld en pinpas vergeten? Dat is dus geen probleem met een mobiele app, aangezien de kosten  worden afgeschreven van je bankrekening aan het einde van de maand. Deze apps zullen je leven een stuk gemakkelijker maken en parkeerstress schelen.

 

Apps die je kan downloaden:

  • Yellowbrick 
  • SMS parking
  • Parkmobile
  • Parkline
  • On the go
  • Stadsparkeren

*let op: elke app heeft andere voorwaarden

Parkeer bij een P + R

Een manier waarop je je parkeerkosten kunt besparen is door te parkeren op een P + R, dit staat voor park and ride. Deze parkeerplekken liggen vaak iets buiten het centrum, maar zitten meestal wel in de buurt van elke stad. De parkeertarieven op deze plekken zijn een stuk lager of zelfs gratis, waardoor je dus een hoop geld bespaart als je een dagje gaat shoppen. De afstand die je van de parkeerplaats naar de winkels aflegt kan je doen met het openbaar vervoer. Op sommige P + R plekken krijg je korting als je vervolgens naar het centrum reist met het openbare vervoer. In enkele gevallen is het zelfs gratis, maar dit verschilt per parking. 

 

Parkeer buiten het centrum

Vaak zijn parkeergarages buiten het centrum veel goedkoper. Naast P + R heb je vaak ook genoeg andere keuzes. Zo kun je een paar straten verder dan een garage parkeren voor  veel minder geld. In woonwijken hoef je vaak geen of minder parkeergeld te betalen. Het is dus slim om hier eerst te kijken voordat je gaat parkeren. Dit geldt ook voor bouwmarkten, woonwinkels, industrieterreinen en supermarkten. Op deze plekken kun je vaak voor een lange tijd gratis of tegen een hele kleine vergoeding parkeren. Vanaf deze plekken kun je met het openbare vervoer naar je eindbestemming reizen.

 

Parkeren bij het treinstation 

Als je ergens een dagje heen gaat is het slim om eerst te kijken of er een station in de buurt zit van het centrum. Zo ja, parkeer hier dan je auto. Vaak kun je namelijk je auto gratis parkeren op deze parkeerterreinen. Vervolgens kun je dan lopend of met het openbaar vervoer het centrum in gaan.