» » Waarom een inboedelverzekering afsluiten?

Waarom een inboedelverzekering afsluiten?

Geplaatst in: Geldzaken | 0

Verzekering voor je inboedel
Een inboedelverzekering is met name bedoeld voor het afdekken van eventuele schade of verlies aan je inboedel. Dit kan veroorzaakt worden door diverse redenen, zoals onder andere diefstal, vandalisme of inbraak. Maar bijvoorbeeld ook door brand, waterschade of blikseminslag. Je bent niet verplicht om een inboedelverzekering af te sluiten, maar het is zeker voor iedereen aan te raden. Zo heb je altijd iets om op terug te vallen als er onverhoopt iets vervelends is gebeurd.

Wat wordt gezien als inboedel?

Alle roerende zaken die onderdeel uitmaken van je huishouden worden gezien als inboedel. Je moet hierbij denken aan bijvoorbeeld tafels en stoelen, maar ook je televisie of laptop. Je keuken wordt daardoor niet gezien als inboedel. Dit heeft te maken met het feit dat de keuken vastzit aan je huis en daarmee als onroerend goed wordt gezien. Over het algemeen kun je het als volgt zien: alles wat je zult meenemen als je gaat verhuizen valt onder je inboedel.

Wat zijn de kosten?

De hoogte van je premie wordt altijd bepaald aan de hoogte van de verzekerde som. Dit is het bedrag waar je voor verzekerd bent. De hoogte van dit bedrag kun je zelf bepalen, aan de hand van de waarde van je inboedel. Hierdoor kun je zelf de hoogte van je premie bepalen en weet je precies wat je maandelijkse lasten zijn.

Is er een eigen risico?

Daarnaast is een eigen risico in de meeste gevallen wel onderdeel van je verzekering. Daarbij geldt over het algemeen; hoe hoger het eigen risico, hoe lager je maandelijkse kosten zullen zijn.

Houdt er daarnaast rekening mee dat de schade alleen maar wordt vergoed als de oorzaak van de schade is beschreven in de voorwaarden. Neem daarom de tijd bij het bepalen van de voorwaarden, zodat je achteraf niet voor verrassingen kan komen te staan.