» » Welk telefoonabonnement past bij jou?

Welk telefoonabonnement past bij jou?

Geplaatst in: Besparen, Technologie | 0

telefoonabonnementWie op zoek gaat naar een nieuw telefoonabonnement komt in een ware jungle terecht. Probeer je weg maar eens te vinden door de wirwar van aanbiedingen. Het aanbod kan nogal overweldigend zijn. En hoe weet je nu welk abonnement het beste bij je past? Wij helpen je graag om het juiste abonnement te vinden, zodat jij zo voordelig mogelijk uit bent.  

 

Wat zijn je opties?

Sim only 

Met een sim only abonnement betaal je elke maand een vast bedrag voor je bel- en internetbundel. Je hoeft dus niet je tegoed tussendoor op te waarderen. Dit gaat namelijk automatisch. Het voordeel is dat je je telefoon zelf regelt. Dus als jij een tweedehands telefoon wilt of je oude telefoon nog prima werkt, sluit je gewoon een sim only abonnement af. Zo heb je wel het voordeel van goedkoper bellen, internetten en sms’en zonder dat je daarbij een nieuwe telefoon moet kopen. Een ander voordeel is dat er veel opties zijn om uit te kiezen. Je kunt bijvoorbeeld zelf de ideale bundel samenstellen op basis van hoeveel belminuten en data je nodig denkt te hebben. Sim only vergelijken is aan te raden om zo het voordeligste abonnement te vinden. Gebruik jij je telefoon dus vaak en is een nieuw toestel niet nodig? Dan is sim only perfect voor jou.

Abonnement met telefoon

Bij deze optie betaal je elke maand een vast bedrag voor je bel- en internetbundel, net zoals bij een Sim only abonnement. Het aantal belminuten, sms’jes en mb’s is elke maand even hoog. Het verschil is dat je bij deze optie ook maandelijks betaalt voor je telefoon. Je betaalt deze telefoon namelijk af i.p.v het hele bedrag in 1 keer te betalen. Ideaal als je steeds een nieuw toestel wilt en liever in termijnen wilt betalen. Het termijnbedrag is afhankelijk van hoeveel je nieuwe telefoon kost* en hoe lang je abonnement loopt. 

Prepaid

Met prepaid zet je een tegoed op je simkaart en sluit je geen abonnement af. Als je belt, sms’t of internet gebruikt gaat dit van je tegoed af. Je betaalt dus vooraf en krijgt geen rekening achteraf. Als je tegoed op is, kun je niet meer internetten of sms’en. Met een prepaid betaal je vaak per belminuut, sms of MB meer dan bij een abonnement. Maar als je maar weinig verbruikt, ben je toch voordeliger uit met een prepaid. Je koopt namelijk pas weer nieuw tegoed als het vorige op is. Deze optie is dus geschikt als je jouw telefoon niet veel gebruikt. Je kunt ook makkelijk een nieuwe prepaid simkaart kopen als je telefoon simlockvrij is. 

* Let wel goed op want als je telefoon meer dan € 250 kost wordt dit als lening geregistreerd bij het Bureau Kredietregistratie. 

 

Dit betreft een samenwerking.