» » Bespaar direct op je boodschappen: 10 tips + advies!

Bespaar direct op je boodschappen: 10 tips + advies!

Geplaatst in: Besparen | 0

1) Online Boodschappen doen

Tegenwoordig is het helemaal niet meer nodig om de deur uit te gaan voor je boodschappen. Alle grote en bekende supermarkten bieden namelijk een online service aan waarbij je vanuit je luie stoel een bestelling kunt plaatsen. In veel gevallen kom je online veel minder in de verleiding om impulsaankopen te doen, zoals je dat in de fysieke winkel een stuk sneller zult doen door alle visuele verleidingen. Daarnaast bespaar je op benzinekosten en hoef je geen kosten te maken om je auto te parkeren in het winkelcentrum.

2) Eenmaal per week boodschappen doen

Veel mensen kiezen er voor om elke dag eventjes snel wat boodschapjes te halen voor de rest van de dag. Zo hoef je niet met boodschappentassen te slepen en ben je telkens maar een paar minuutjes in de supermarkt bezig. Echter, blijkt uit onderzoek dat je zo altijd meer geld kwijt bent aan het einde van de week. Het meest verstandige is om eens per week alle boodschappen te halen. Zo haal je precies de producten die je nodig hebt om de gehele week door te komen en blijven de impulsaankopen geminimaliseerd.

3) Betaal contant in plaats van pinnen

Betaal jij ook altijd door te pinnen? Stop hier dan zo snel mogelijk mee en ga weer ouderwets contant betalen… Wanneer je contant betaalt, voel je namelijk veel meer de waarde van het geld en merk je ook direct de grenzen van je budget. Bepaal een wekelijks budget voor je boodschappen en pin dit bedrag bij een pinautomaat. Nu weet je precies wat je budget is en waar je limiet ligt, waardoor je nooit teveel kunt uitgeven.

4) Acties en aanbiedingen

Wist je dat supermarkten elke week tientallen producten met korting verkopen? Je bent vast al bekend met de folders die bij je in de brievenbus worden gestopt elke week… Deze staan vol met grote kortingen en mooie aanbiedingen. Je moet er wel snel bij zijn, aangezien veel acties vaak maar voor een bepaald aantal dagen geld zijn. Gooi de supermarktfolders voortaan dus niet meer direct in de prullenbak en pak je korting!

5) Voordeelverpakkingen

Kies voortaan voor voordeelverpakkingen en bespaar aan het einde van de maand een klap geld uit… Voordeelverpakkingen lijken op het eerste gezicht de duurste optie, maar zijn op de langere termijn zijn ze juist zeer voordelig. Alle kosten, zoals verpakking en transportkosten zitten namelijk maak eenmaal gedragen in het product. Zo houd je aan het einde van de maand geld over en hoef je niet telkens een nieuwe verpakking bij te halen.

6) Huismerken

We zijn natuurlijk allemaal zeer vertrouwd met de bekende A-merken in de supermarkt. Dit komt omdat we voornamelijk reclame voorbij zien komen van een bepaald product of merk. Zo weet het merk vertrouwen te wekken bij de consument, waardoor men sneller is geneigd te kiezen voor desbetreffend merk. Maar uiteindelijk betaal je wel meer voor een A-merk, wat voornamelijk is toe te wijzen aan de reclamekosten die in de prijs zijn verwerkt. De kwaliteit is daarentegen vaak gelijk, aangezien veel merken uit dezelfde fabriek komen.

7) Ga naar de markt

Ga jij ook weleens naar de markt? je kunt er namelijk een stuk goedkoper aan je groente, fruit en kaas komen… Daarnaast is de markt ook een gezellig uitje en kom je vaak vrienden, familie of kennissen tegen. Omdat de marktlui met minder vaste kosten te maken hebben dan een supermarkt, zul je voornamelijk lagere prijzen tegenkomen.

8) Koop niets voor de gewone prijs

Ga een afspraak met jezelf aan dat je enkel nog maar producten koopt die afgeprijsd zijn. Zo bespaar je op elk artikel en kun je alsnog gaan voor het kopen van A-merk producten. Zie het als een spel, die je natuurlijk ook wilt winnen… Het mooiste is dat je eigenlijk altijd wint, doordat je geld bespaart wanneer je telkens weer mooie kortingsacties op weet te pikken!

9) On-The-Go-Snacks

Probeer impulsieve aankopen te minimaliseren. Zeker wanneer je op pad bent, wilt het nog weleens voorkomen dat je snel even een snack haalt. Deze uitgaves voel je echter het meest in je portemonnee aan het einde van de maand. Neem bijvoorbeeld zelf een paar koeken mee en een flesje water. Zo hoef je niet onnodig veel geld uit te geven aan een tussendoortje onderweg.

10) THT en TGT

Ben je je er van bewust dat er een verschil is tussen THT en TGT? THT staat voor: ten minste houdbaar tot, en TGT staat voor: te gebruiken tot. De laatste optie beveelt je aan om na deze datum het product niet meer te nuttigen. Daarentegen kun je bij een THT datum het artikel vaak nog dagen of zelfs weken gebruiken… Zonde dus om het direct weg te gooien en je bespaart geld door het alsnog te gebruiken!