» » Bespaar geld met een SIM only abonnement

Bespaar geld met een SIM only abonnement

Geplaatst in: Besparen, Technologie | 0

Mobiele abonnement

Wist je dat je veel geld kan besparen met een sim only abonnement? We kunnen ons namelijk heel goed voorstellen dat het grote aanbod nogal overweldigend kan zijn. Daarom helpen we je graag een handje met een overzicht van alle sim only aanbiedingen.
Alle bekende merken bieden tegenwoordig een abonnement aan waarbij je alleen betaalt voor je bel- en dataverbruik. Waaronder KPN, T-Mobile, Vodafone, TELE2, Ben en Telfort.

Wat is een sim only abonnement?
Bij een sim only abonnement betaal je enkel voor je dataverbruik, Sms’jes en MB’s. Je krijgt dus geen nieuw toestel, waardoor je kosten een stuk lager uitvallen. Het grote voordeel van een sim only is daarnaast dat je abonnement maandelijks opzegbaar is! Je hebt dus niet meer te maken met lange abonnementen van 1 of 2 jaar.

Hoe kies ik het juiste abonnement?
Je maakt daarbij als eerste de keuze uit de grootte van je databundel. Dit varieert in de meeste gevallen tussen de 500MB en 20.000MB. Daarnaast is onbeperkt data een steeds vaker voorkomend fenomeen, waar veel vraag voor is vanuit de klant. Het onbeperkte bundel wordt nog niet door elk netwerk aangeboden, maar wint het laatste jaar veel terrein.
Bekijk goed en op een realistische wijze hoe vaak je gebruik maakt van je mobiele data. Maak je veel gebruik van gratis wifi? In het openbaar vervoer wordt tegenwoordig vaak gratis internet geboden, maar nog lang niet overal natuurlijk. Neem je bundel iets ruimer dan dat je hebt ingeschat. Extra MB’s bovenop je abonnement zijn namelijk altijd duurder dan de MB’s waar je vooraf voor hebt betaald.
Vervolgens bepaal je het aantal belminuten voor je abonnement. Hierbij wordt er vaak een bundel aangeboden tussen de 100 en 500 minuten. Onbeperkt is natuurlijk ook nog een optie. Maak je nog veel gebruik van het ouderwetse bellen? Of wellicht bel je tegenwoordig al via apps zoals bijvoorbeeld Whatsapp. Deze apps maken gebruik van je mobiele data en dus niet van je belbundel. Dit is een belangrijke overweging die je vooraf dient te maken.

Hoe hoog zijn de kosten voor een sim only abonnement?
De kosten worden uiteraard bepaald door de hoogte van je data- en belbundel. Maar over het algemeen heb je voor een paar euro (4-6 euro) al een klein abonnement. Je betaalt gemiddeld tussen de 15-18 euro voor een onbeperkt abonnement, waarbij je zoveel kan bellen en internetten als je zelf maar wilt. Je kosten liggen -in veel gevallen- dus een stuk lager dan een normaal abonnement, waarbij je ook betaalt voor je toestel. Hierdoor bespaar je maandelijks vele euro’s en houd je geld over voor andere leuke dingen.