» » De 4 grootste trends voor mobiele telefoons van 2019

De 4 grootste trends voor mobiele telefoons van 2019

Geplaatst in: Technologie | 0

Vouwbare telefoons

De wereld van de smartphones is een unieke dynamische wereld, waarin de innovatieve ontwikkeling continu aanhouden. Ook op dit moment staan er weer mooie trends en ontwikkelingen klaar om de consument te verrassen. Wij hebben alvast de vier opmerkelijkste trends voor je verzameld. Welke trend denk jij dat het meeste potentieel bezit?

Telefoon met meerdere camera’s

Het klinkt nu wellicht nog wat futuristisch, maar binnenkort zijn vier tot negen camera’s op een smartphone daadwerkelijk een feit. De zojuist gepresenteerde Light L16 bijvoorbeeld kent bijvoorbeeld al een totaal van 16 camera’s. Door een slim algoritme worden alle beelden samengevoegd tot één foto. Inclusief 5x optische zoom en de mogelijkheid om achteraf scherp te zetten. Het is daarmee mogelijk om foto’s te maken tot wel 52 megapixel(!) Hiermee komt de kwaliteit al zeer in de buurt van professionele camera’s, waarvoor je een veel hogere prijs zult betalen. Normale telefoons maken nu nog gebruik van een digitale zoom. Met behulp van de meerdere lenzen is het voortaan mogelijk om een telelens te creëren. Dit resulteert uiteindelijk in de realisatie van een optische zoom. Een absolute must voor elke (hobby)fotograaf.

Full screen toestellen

De fullscreen smartphone, of ook wel de voorkantvullende telefoon genoemd. Een scherm dat de gehele voorkant vult, waardoor je optimaal gebruik maakt van je beeldgrootte. Het bezelloze frame, zorgt voor een telefoon zonder of met flinterdunne schermranden. Hierdoor is de verhouding van je scherm in veel gevallen niet meer de gebruikelijke 16:9. Vanaf nu is de verhouding 18:9 veel toegankelijker en zelfs 21:9 is bij sommige toestellen haalbaar. Uiteraard ideaal is bij het bekijken van sommige films en series die hier op ingesteld zijn. Je hebt daarnaast ook een multi window user interface. Hiermee kan je bijvoorbeeld eenvoudig Whatsapp blijven gebruiken naast dat je een heerlijk film aan het kijken bent via Netflix.

Telefoons met 5G internet

We zijn ondertussen langzaam gewend aan 4G internet, maar 5G komt er al snel aan! 5G is daarbij nog sneller dan zijn voorganger en kan eenvoudiger een grote belasting van het netwerk aan. Hierdoor kun je als gebruiker meer gigabyte aan data binnenhalen per seconde. Maar het zorgt ook voor minder overbelasting en een betere dekking en bereik. 5G is voornamelijk handig wanneer je als consument gebruik maakt van meerdere slimme apparaten in huis. Slimme apparaten krijgen steeds meer een primaire plek in huis, waardoor een snelle verbinding noodzakelijk zal zijn op een gegeven moment. Zoals het bedienen van je thermostaat, licht en geluid, maar ook je koelkast door middel van technologische ontwikkeling. 5G is echter nog niet beschikbaar in Nederland. T-Mobile heeft daarentegen belooft dat 5G in 2020 beschikbaar zal worden gemaakt. Den Haag krijgt daarbij als eerste stad in Nederland de primeur.

Vouwbare telefoons

Maar de meest opmerkelijke trend is toch wel de vouwbare smartphone. Het maakt het mogelijk om de telefoon daadwerkelijk te buigen door het flexibele design. Het oledpaneel is echter niet van hoge kwaliteit en dit merk je duidelijk van dichtbij. Het scherm is tevens nog erg kwetsbaar, maar dit probleem zal in de toekomst zeker worden opgelost. De prijs ligt nu nog rond de 2000 euro inclusief 7,3 inch scherm. Verwacht wordt dat de prijs de komende tijd zal gaan dalen wanneer meerdere merken een soortgelijk toestel op de markt gaan aanbieden. Tot die tijd blijft dit model meer een paradepaardje, dan dat het daadwerkelijk bedoeld is voor de verkoop aan de consument.